KRANIOSAKRAALITERAPIA

 

Tarjoamme kraniosakraaliterapiaa eläimille ja ihmisille.

Kraniosakraaliterapia on hellävarainen ja tehokas manuaalinen hoitomuoto, jota voidaan käyttää monessa eri tilanteessa. Hoidossa hyödynnetään kehon kraniosakraalijärjestelmää ja eri kudosten muodostamaa verkostoa, jonka kautta päästään vaikuttamaan koko kehoon.

Kraniosakraaliterapialla voidaan hoitaa kaikkia selkärangallisia. Eniten hoidossa käy koiria ja kissoja sekä niiden omistajia. Ison kävijäryhmän muodostavat kehon huoltoon tulevat aktiiviset harrastuskoirat, joiden suorituskyvyn täytyy olla huipussaan. Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että myös koirakon kaksijalkaisen jäsenen kannattaa olla iskussa!

Kraniosakraaliterapia toimii myös hyvin tukihoitona lääkärihoidon ja esimerkiksi fysioterapian rinnalla auttaen palauttamaan kehon luonnollisen liikkeen ja tasapainon. Esimerkiksi moni ontuva tai selkäkipuinen koira onkin saanut avun kraniohoidosta. Hoitoon tullakseen ei kuitenkaan tarvitse olla oireita tai aktiiviharrastaja, vaan voi tuoda hyvillä mielin lemmikin tsekkaukseen ja tulla itse vaikka rentoutumaan.

Ihmiset hoidetaan tyypillisesti selin makuulla hoitopöydällä. On kuitenkin mahdollista vapaasti valita itselleen mukava asento. Hoito tapahtuu vaatteiden päältä. Eläimet hoidetaan lattialla tai pöydällä ja eläin saa vapaasti valita asennon, jossa on hoidon aikana.

 

Muutamia esimerkkejä milloin hoitoon kannattaa tulla:

-tuki- ja liikuntaelinongelman kanssa

-aktiiviset eri lajien harrastajat ja kilpailijat

-kirurgisen toimenpiteen jälkeen (kun tikit on poistettu)

-synnytyksen jälkeen

-jos on pääkipuja tai migreeniä

-erilaiset kiputilat

 

Hoidon vasta-aiheet:

-kohonnut kallon sisäinen paine

-aivo-selkäydinnesteen vuoto

-hiljattainen kallomurtuma

-akuutti halvaus tai aivoverenvuoto

-aneurysma eli aivovaltimopullistuma

 

Mikä ihmeen kraniosakraaliterapia tai CST?

Kraniosakraaliterapia on osteopatiaan pohjautuva hoitomuoto, jonka kehitti Yhdysvalloissa lääkäri ja osteopaatti John Upledger. Englanninkielinen nimitys on CranioSacral Therapy, josta tulee lyhenne CST. Suomennettu nimi tulee englannin kielen sanoista cranium ja sacrum. Cranium tarkoittaa aivokoppaa eli kallon aivoja ympäröivää osaa ja sacrum tarkoittaa ristiluuta. Kraniosakraalijärjestelmä sisältää kallon ja ristiluun lisäksi myös selkärangan, keskushermoston eli aivot ja selkäytimen, niitä ympäröivät kalvot sekä aivo-selkäydinnesteen. Kraniosakraaliterapiassa vaikutetaan kraniosakraalijärjestelmää höydyntäen kehon eri kudoksiin kevyellä ja pehmeällä manuaalisella käsittelyllä. Hoidon aikana vapautetaan kudosten kireyksiä ja jännityksiä, jolloin kehon toiminta tasapainottuu ja helpottuu.

WP_20181130_010_edited.png
87002385_2743584389104103_43352015961461

 

KOIRIEN JA KISSOJEN TRIMMAUKSET

 

Trimmauspalvelut kissoille ja koirille: pesut, ajelut ja nypinnät.

Koiran trimmaus suunnitellaan rodun, 

turkkityypin ja omistajan toiveiden mukaan yksilöllisesti. Jokaiseen trimmauspalveluun kuuluu turkin huolellinen pesu, kuivaus ja kynsien leikkaus. Pesun teemme laadukkailla turkinhoitotuotteilla,

jotka jättävät jälkeensä kauniin ja kiiltävän lopputuloksen. 

Säännöllinen trimmaaminen on koirallesi mukavampaa

koska iho ja turkki pysyvät silloin kunnossa ja takkuja ei

kerkeä muodostumaan niin nopeasti. Takkujen avaaminen on aina rasite turkille eikä koirakaan nauti takunselvittelystä. Tästä syystä

suosittelemmekin säännöllistä käymistä trimmissä.


 

MUISTILISTA

Tuodessasi koiran trimmaukseen tai kraniosakraaliterapiaan

-Ulkoilutathan koirasi hyvin ennen saapumista.

-Jos koirallasi on juoksu, muistathan mainita asiasta. Juoksu itsessään ei ole este trimmille tai hoidolle.

-Jos koirallasi on tai epäilet olevan ulkoloisia silloin hoidathan koirasi ensin ja varmistat ettei loisia enää ole.

-Ethän tuo koiraa, jolla voi olla tarttuva sairaus. Esimerkiksi kennelyskätartunnan jälkeen on hyvä olla vähintään viikko oireettomana oloa.